Protohistorya Ve Ön Asya Arkeolojisi Bölümü Nedir

Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi bölümü, antik dönemlerde Mezopotamya, Anadolu, Levant, Mısır ve İran gibi bölgelerde yaşayan insanların kültür, toplum, politika, ekonomi, sanat ve dini hayatlarını araştıran bir bilim dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, arkeolojik yöntemler, antik diller, sanat tarihi, tarih ve antropoloji gibi konuları öğrenirler.Protohistorya ve Ön Asya arkeologları, arkeolojik kazılarda çalışarak, antik dönemlerdeki uygarlıkların kalıntılarını ve eserlerini keşfederler. Bu süreçte, eski yerleşim yerlerini, tapınakları, mezarları ve diğer yapıları ortaya çıkarırlar. Ayrıca, antik yazıtları, tabletleri ve diğer yazılı belgeleri çözerek, antik uygarlıkların tarihlerini ve kültürlerini anlamaya çalışırlar.

Protohistorya ve Ön Asya arkeologları, müzelerde, üniversitelerde, araştırma kurumlarında, tarihi ve kültürel sitelerde, arkeolojik kazılar yapan özel şirketlerde ve hükümet kurumlarında çalışabilirler. Ayrıca, araştırma ve akademik çalışmalar yaparak, tarih, antropoloji, sanat tarihi ve kültürel miras alanlarında uzmanlık sahibi olabilirler.Protohistorya ve Ön Asya arkeologları, antik uygarlıkların tarihini ve kültürünü anlamak için, dönemlere özgü materyalleri incelerler. Bu nedenle, arkeolojik materyallerin korunması, analizi ve konservasyonu konusunda uzmanlaşmaları gerekmektedir. Ayrıca, arkeolojik kazılar için gerekli olan planlama, finansman ve izinlerin alınması gibi konularda da çalışırlar.

SAYEM NE YAPIYOR ?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle Sertifikalı Eğitim Programları SAYEM'de!

SAYEM NE YAPIYOR ?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!