Makine Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Makine Mühendisliği bölümü, makinelerin tasarımı, üretimi, işletilmesi, bakımı ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmaları planlamayı, yönetmeyi ve denetlemeyi öğreten bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, termodinamik, malzeme bilimi, mukavemet, kontrol sistemleri, üretim teknikleri, tasarım, makine elemanları, enerji sistemleri ve robotik gibi konuları öğrenirler.Makine Mühendisliği mezunları, pek çok farklı sektörde çalışabilirler. Bu sektörler arasında otomotiv, savunma, havacılık, enerji, gıda ve tarım, sağlık, tekstil, madencilik ve inşaat gibi birçok farklı endüstri yer alabilir.

Mezunlar, tasarım, üretim, araştırma ve geliştirme, kalite kontrol, bakım ve onarım gibi farklı alanlarda çalışabilirler.Makine Mühendisleri, çeşitli makinelerin tasarımı, imalatı ve bakımı konularında uzmanlaşmış kişilerdir. Mezunlar, otomotiv mühendisliği, havacılık ve uzay mühendisliği, enerji sistemleri, üretim mühendisliği, robotik, kontrol sistemleri, makine elemanları tasarımı ve malzeme bilimi konularında uzmanlaşabilirler. Ayrıca, büyük şirketlerde, kamu sektöründe ve özel sektörde araştırma ve geliştirme, tasarım, üretim, kalite kontrol ve danışmanlık gibi birçok farklı alanda çalışabilirler.