Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü, insanların kişisel, sosyal, akademik ve mesleki gelişimlerini desteklemek için danışmanlık ve rehberlik hizmetleri veren bir eğitim bilimleri dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, psikolojik danışmanlık, sosyal danışmanlık, eğitim psikolojisi, öğrenci rehberliği ve mesleki rehberlik gibi konuları öğrenirler.Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunları, okullarda, üniversitelerde, özel danışmanlık merkezlerinde, sosyal hizmetler alanında ve iş dünyasında çalışabilirler.

Mezunlar, bireysel ve grup danışmanlığı, öğrenci rehberliği, eğitim danışmanlığı, kariyer danışmanlığı ve aile danışmanlığı gibi birçok farklı danışmanlık hizmeti sunabilirler.Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunları, özellikle eğitim kurumlarındaki öğrencilerin kişisel, sosyal, akademik ve mesleki gelişimlerini desteklemek için çalışırlar. Bu amaçla, öğrencilerin eğitim hayatlarına uyum sağlamalarına yardımcı olurlar. Ayrıca, öğrencilerin sorunlarını çözmelerine ve stresle başa çıkmalarına yardımcı olurlar.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunları ayrıca, okul ve işyerlerinde performansı artırmak için de çalışabilirler.Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunları, birçok farklı uzmanlık alanına sahip olabilirler. Örneğin, mesleki rehberlik uzmanları, öğrencilere ve iş arayanlara meslek seçimi ve kariyer planlama konularında danışmanlık hizmeti verirken, aile danışmanları, aile içi iletişim, çocuk yetiştirme ve evlilik gibi konularda danışmanlık hizmeti verirler. Ayrıca, toplum ve bireysel sorunları ele alarak, insanların yaşamlarını daha iyi hale getirmek için çaba gösterirler.