R Uygulamaları Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

R programlama dili, istatistiksel veri analizi ve grafik oluşturma gibi çeşitli amaçlar için kullanılan açık kaynaklı bir yazılımdır. R Uygulamaları Eğitimi Sertifika Programı, katılımcılara R programlama dilinin temellerini öğretir ve çeşitli veri analizi tekniklerini kullanarak gerçek dünya verileri üzerinde uygulama becerisi kazandırır.

Program genellikle aşağıdaki konuları kapsar:

• R Programlama Temelleri: R programlama dili, veri yapıları, değişkenler, operatörler, işleçler ve RStudio arayüzü gibi konuları kapsar.
  • Veri Analizi Temelleri: Temel istatistik kavramları, olasılık teorisi, varsayım testleri ve regresyon analizi gibi konuları kapsar.
  • Veri Görselleştirme: R ile grafik oluşturma teknikleri, çeşitli grafik türleri, renkler ve yazı tipleri gibi konuları kapsar.
  • Veri Manipülasyonu: R ile veri dosyaları okuma, veri manipülasyon teknikleri, sütun ve satırların seçimi, filtreleme, birleştirme, kaynakları birleştirme ve benzeri konuları kapsar.
  • R Paketleri ve Uygulamaları: R için çeşitli paketler, bunların kullanımı ve çeşitli veri analizi ve görselleştirme uygulamaları gibi konuları kapsar.
  • Proje ve Uygulama Geliştirme: Gerçek dünya verileri üzerinde R kullanarak veri analizi ve görselleştirme projeleri geliştirme ve uygulama konuları kapsar.

Program, katılımcılara R programlama dilinde veri analizi ve görselleştirme yeteneklerini kazandırmayı hedeflemektedir. Sertifika programını tamamlayanlar, R programlama dilini kullanarak çeşitli veri analizi ve görselleştirme projeleri geliştirebilirler.

Sertifika Programına Bakınız.

R Uygulamaları Eğitimi Sertifika Programı