Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Resmi Gazete: Fahri trafik müfettişliğinde Yeni Dönem

Yeni düzenlemelerle, Fahri Trafik Müfettişleri artık her kural ihlaline ceza yazamayacak. Bu değişiklikler, müfettişlik görevlerinin daha etkin ve adil yürütülmesini amaçlıyor.

Fahri Trafik Müfettişliği için Yeni Kurallar

Fahri Trafik Müfettişleri, trafik ihlalleri konusunda belirli sınırlamalara tabi tutulacak. Artık her ihlal için otomatik ceza verilmeyecek, bu da müfettişlerin işlemlerinde daha seçici olmalarını gerektirecek.

Eğitim ve Değerlendirme

Müfettişler için düzenli eğitimler ve değerlendirme toplantıları planlanıyor. Bu toplantılarda, müfettişlerin güncel yönetmeliklerle ilgili bilgilendirilmeleri sağlanacak. Eğitime katılmayan veya sınavlarda başarısız olan müfettişlerin yetkileri askıya alınabilecek.

Yaş ve Aktivite Kısıtlamaları

70 yaşını geçmiş kişiler artık müfettiş olamayacak. Ayrıca, bir yıl içinde hiç ceza yazmayan veya trafik güvenliğine katkı sağlamayan müfettişlerin görevleri sona erecek.

Kişisel Verilerin Korunması

Fahri Trafik Müfettişlerinin kişisel bilgilerinin gizliliği korunacak. İlgili kurumlar, bu bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması için gerekli önlemleri alacak.

Bu düzenlemeler, trafik güvenliğinin artırılmasını hedeflerken, müfettişlerin yetkilerini daha etkin kullanmalarını sağlamayı amaçlıyor.

İçişleri Bakanlığı Resmî Gazete Yönetmeliği

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!