Saraciye İmalatçısı Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

"Saraciye İmalatçısı Mesleki Yeterlilik Belgesi", saraciye ürünlerinin (kemer, cüzdan, el çantası, anahtarlık vb. deri veya deri benzeri malzemelerden üretilen aksesuarlar) tasarımından üretimine kadar olan süreçlerde gerekli bilgi, beceri ve yetenekleri belgeleyen bir sertifikadır. Türkiye'de mesleki yeterlilik belgesi sistemini MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) üzerinden yürütülmektedir.

Saraciye İmalatçısı Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip bireylerin:

Deri ve deri benzeri malzemelerin özelliklerini tanıma,
Saraciye ürünlerini tasarlama ve model oluşturma,
Kesim, dikim ve montaj işlemlerini gerçekleştirme,
Saraciye ürünlerinin kalite kontrolünü yapabilme,
İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun çalışma yeteneği,
Kullanılan araç, gereç ve makineleri doğru ve etkin bir şekilde kullanabilme gibi yetkinliklere sahip olmaları beklenir.
Bu belgeye sahip olabilmek için belirlenen yeterlilik standartlarına uygun eğitim almak ve bu eğitim sonucunda kazanılan bilgi ve becerileri belgelendirmek üzere sınav ve değerlendirmelere tabi tutulmak gerekmektedir.

Türkiye'de bu belgeye nasıl ulaşabileceğiniz, hangi eğitim kurumları veya sınav merkezleri aracılığıyla bu belgeye sahip olabileceğiniz ve diğer detaylar hakkında bilgi almak için MYK'nın resmi internet sitesinden faydalanabilirsiniz.