Sosyal Bilimlerde Bilimsel Araştırma Problemi Tanımlama Nedir?

Sosyal Bilimlerde Bilimsel Araştırma Problemi Tanımlama Sertifikası programı, araştırmacıların sosyal bilimlerde araştırma problemlerini tanımlama becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan bir eğitim programıdır. Bu program, sosyal bilimlerde araştırma yapmak isteyen akademisyenler, öğrenciler, araştırmacılar, sivil toplum örgütü çalışanları ve diğer ilgilenenler için tasarlanmıştır.

Programın içeriği genellikle şu konuları kapsar:

• Sosyal bilimlerde araştırma problemlerinin önemi ve tanımı: Bu bölümde, sosyal bilimlerde araştırma problemlerinin önemi ve tanımı incelenir. Araştırma problemlerinin belirlenmesi için kullanılan yöntemler ve teknikler de tartışılır.
  • Problem tanımlama süreci: Bu bölümde, problem tanımlama sürecinin aşamaları, araştırma sorusu ve hipotezlerin belirlenmesi, araştırma tasarımı, örneklem seçimi, veri toplama ve analiz yöntemleri gibi konular ele alınır.
  • Araştırma problemlerinin değerlendirilmesi: Bu bölümde, araştırma problemlerinin değerlendirilmesi için kullanılan kriterler ve yöntemler, olası çıktılar ve sonuçlar gibi konular incelenir.
  • Araştırma raporu hazırlama: Bu bölümde, araştırma sonuçlarının raporlanması için gereken bilgi ve beceriler hakkında bilgi verilir. Araştırma raporu hazırlama sürecinde kullanılan yöntemler, raporun yazımı ve sunumu gibi konular da ele alınır.

Program, katılımcılara sosyal bilimlerde araştırma problemlerini tanımlama becerileri kazandırmayı hedefler. Bunun yanı sıra, araştırmacıların problemleri analiz etme, çözme ve raporlama yeteneklerini geliştirmelerine de yardımcı olur. Sertifika programları, eğitimin tamamlanmasını takiben katılımcılara verilir ve bu sertifikalar, sosyal bilimlerde araştırma yapmak isteyenlerin niteliklerini ve becerilerini kanıtlamalarına yardımcı olur.

Sertifika Programına Bakınız.

Sosyal Bilimlerde Bilimsel Araştırma Problemi Tanımlama