Temel Basın İş Hukuku Sertifika Programı Nedir?

Temel Basın İş Hukuku Sertifikası, gazetecilik, yayıncılık ve basın sektöründe çalışanların iş hukuku konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen bir eğitim programıdır. Bu sertifika programı, basın çalışanlarının iş hukukuyla ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını ve çalışan hakları, iş sözleşmeleri, sosyal güvenlik gibi konularda yeterli bilgiye sahip olmalarını hedeflemektedir. Temel Basın İş Hukuku Sertifikası eğitim programı kapsamında verilen konular arasında şunlar yer alabilir: Çalışma hukuku ve iş hukuku temel kavramları Çalışma koşulları ve çalışma saatleri İş sözleşmesi türleri, hazırlama ve sonlandırma Çalışan hakları ve yükümlülükleri İş güvencesi ve işten çıkarma İşyerinde sağlık ve güvenlik Sendikalar ve toplu iş sözleşmeleri Sosyal güvenlik mevzuatı ve sigorta türleri Vergi mevzuatı ve vergi türleri Bu sertifika programı, basın sektöründe çalışanların iş hukuku konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlarken, aynı zamanda bu alanda kariyer yapmak isteyenler için de önemli bir fırsat olabilir. Sertifika programı, işverenler için de nitelikli ve bilgili çalışanların seçilmesine yardımcı olabilir.

Sertifika Programına Bakınız.

Temel Basın İş Hukuku Sertifika Programı