Sosyal Hizmet Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Sosyal Hizmet bölümü, insanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmetlerin sunulması, sosyal sorunların çözümüne katkıda bulunulması ve insanların yaşam kalitesini artırmak amacıyla çalışan bir disiplindir. Bu bölümde öğrencilere, insan davranışları, sosyal sorunlar ve çözümleri, sosyal politikalar, sosyal hizmet yönetimi, araştırma yöntemleri ve etik gibi konular öğretilir. Sosyal Hizmet mezunları, insanların ihtiyaçlarını karşılamak, sosyal sorunların çözümüne katkıda bulunmak ve yaşam kalitesini artırmak için çalışırlar. Bu kapsamda, genellikle çocuklar, yaşlılar, engelliler, evsizler, şiddet mağdurları, göçmenler, yoksullar ve bağımlılar gibi dezavantajlı gruplarla çalışırlar. Sosyal Hizmet mezunları, toplumsal refahın artırılması ve sosyal adaletin sağlanması için çaba harcarlar.

Sosyal Hizmet mezunları, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve uluslararası kurumlar gibi çeşitli çalışma alanlarında görev alabilirler. Bu alanlarda, çocuk hizmetleri, aile hizmetleri, sağlık hizmetleri, hukuk hizmetleri, göçmen hizmetleri, engellilerin sosyal hizmetleri, sosyal koruma, sosyal adalet, eğitim ve araştırma gibi birçok farklı konuda hizmet sunabilirler.Sosyal Hizmet mezunları ayrıca, kurumların sosyal sorumluluk projelerinde görev alabilirler.

Sosyal Hizmet mezunları, toplumun dezavantajlı kesimlerinin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yaparak, sosyal sorunların çözümüne katkıda bulunurlar.Sonuç olarak, Sosyal Hizmet bölümü mezunları, insanların ihtiyaçlarını karşılamak, sosyal sorunların çözümüne katkıda bulunmak ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla çalışırlar. Bu mezunlar, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve uluslararası kurumlar gibi farklı alanlarda görev alarak, çocuk hizmetleri, aile hizmetleri, sağlık hizmetleri, hukuk hizmetleri, göçmen hizmetleri, engellilerin sosyal hizmetleri, sosyal koruma, sosyal adalet, eğitim ve araştırma gibi konularda hizmet sunabilirler.