Tezgahtar / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

Tezgahtar, genellikle bir mağaza, süpermarket veya markette, müşterilerin satın alacakları ürünlerin bulunduğu tezgahın arkasında çalışan kişidir. Tezgahtarlar, müşterilerin taleplerine göre ürünleri bulup çıkarmak, fiyatlarını belirlemek, paketlemek, ödeme almak ve müşteri hizmeti sunmakla sorumludur.

Maaşı Nedir?

Tezgahtarların maaşları, çalıştıkları sektöre, işverenlerinin büyüklüğüne, iş tecrübelerine ve çalıştıkları şehre göre değişebilir. Türkiye'de tezgahtarların ortalama maaşı  20.500 TL ile 24.000 TL arasında değişebilir. Ancak, tezgahtarların çalıştıkları sektöre ve işverenin büyüklüğüne göre daha yüksek veya daha düşük maaşlar da alabileceği unutulmamalıdır.