Uzaktan Eğitimde Öğrenme Yönetim Sistemi Nedir

Uzaktan Eğitimde Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS), uzaktan eğitim programlarının yönetilmesi, öğrenme materyallerinin sunulması, iletişimin sağlanması ve öğrenci performansının takip edilmesi için kullanılan bir çevrimiçi yazılım veya platformdur. LMS, öğrencilerin eğitim kaynaklarına erişmelerini, ders içeriğini görüntülemelerini, ödevleri teslim etmelerini, sınavlara katılmalarını ve etkileşimli öğrenme deneyimleri yaşamalarını sağlar.

Öğrenme yönetim sistemi, genellikle öğrencilerin ders programlarını görüntüleyebilecekleri bir takvim sağlar. Öğrenciler, öğrenme materyallerini, ders notlarını, videoları, sunumları ve diğer kaynakları bu platform üzerinden erişebilir. Ayrıca, öğrenciler ve öğretimciler arasında iletişimi sağlamak için forumlar, mesajlaşma araçları ve canlı sohbet özellikleri sunar.