Yeminli Tercüman / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

Yeminli tercümanlar, yeminli tercüme bürolarında veya serbest olarak çalışarak belirli alanlarda (hukuk, tıp, finans, teknik vb.) uzmanlaşmış bir şekilde belge, sözlü veya simultane tercüme hizmetleri sunan profesyonellerdir. Bu tercümanlar, genellikle resmi, hukuki, ticari veya akademik metinlerle ilgilenirler.

Yeminli tercümanlar, yeminli tercüme yapmak için yargı makamları veya noterler tarafından yetkilendirilmiştir. Yeminli tercümeler, resmi makamların kabul edebileceği ve belirli bir ücret karşılığında verilen bir hizmettir. Bu nedenle, yeminli tercümanların çalışmaları yüksek bir doğruluk ve kalite seviyesi gerektirir.

Maaşı Nedir?

Maaşları ülkeden ülkeye ve çalıştıkları sektöre göre değişebilir. Türkiye'de yeminli tercümanların ortalama aylık maaşı 23.000 TL ile 34.000 TL arasında değişebilir. Ancak, serbest çalışan yeminli tercümanlar, çalıştıkları dillerin nadir veya talep görmeyen diller olması durumunda daha yüksek ücretler talep edebilirler.