Yeni Başlayanlar İçin Makale Yazımı ve Akademik Yazma Eğitimi Sertifika Programı, özellikle üniversite öğrencileri, yeni araştırmacılar ve akademisyenler için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Programın amacı, katılımcılara akademik düzeyde yazma becerileri kazandırmak ve akademik makale yazımı sürecinde kullanılan teknikleri öğretmektir.

Eğitim programı genellikle birkaç bölümden oluşur ve her bölüm belirli konulara odaklanır. Bazı yaygın konular şunları içerir:

• Akademik yazımın temelleri: Bu bölümde, akademik yazımın genel kuralları, stil ve format hakkında bilgi verilir. Bu bölümde ayrıca doğru dilbilgisi, imla, noktalama ve cümle yapıları hakkında bilgi verilir.
  • Makale yazma süreci: Bu bölümde, bir makale yazarken izlenecek adımlar hakkında bilgi verilir. Konu seçimi, araştırma, veri toplama ve analiz, makale taslağı hazırlama ve final düzenleme süreçleri ele alınır.
  • Akademik kaynaklar ve referanslar: Bu bölümde, doğru kaynak seçimi, doğru atıf yöntemleri ve referans listeleri hakkında bilgi verilir.
  • Örnek makalelerin incelenmesi: Bu bölümde, örnek makaleler incelenir ve makale yazarken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında fikir verilir.
  • Plagiarism: Bu bölümde, plagiyarizm nedir, nasıl tanımlanır ve önlenir hakkında bilgi verilir.

Eğitim programı, birkaç hafta veya birkaç ay sürebilir ve sonunda katılımcıların bir makale yazması istenebilir. Katılımcılar, başarılı bir şekilde tamamladıkları takdirde bir sertifika almaya hak kazanırlar.

Sertifika Programına Bakınız.