Yeni Nesil Öğrenme ve Öğretme Araçları Sertifika Programı Nedir?

Yeni Nesil Öğrenme ve Öğretme Araçları Sertifika Programı, eğitmenlere öğrenme ve öğretme süreçlerini geliştirmek için kullanabilecekleri yeni nesil teknolojik araçları öğretir. Bu sertifika programı, eğitmenlere öğrencilerin ilgisini çekmek ve etkili bir öğrenme ortamı yaratmak için kullanabilecekleri en son öğretim teknolojilerini sunar.

Programın içeriği şu konuları kapsar:

• Yeni Nesil Öğretim Teknolojileri: Eğitmenlerin öğrenme ve öğretme süreçlerinde kullanabileceği teknolojik araçlar hakkında genel bir bilgi verilir. Bu araçlar arasında sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, öğrenme yönetim sistemleri, web tabanlı öğretim materyalleri ve çevrimiçi öğrenme toplulukları yer alır.
  • Öğrenme Yönetim Sistemleri: Bu sistemler, öğrencilerin öğrenme süreçlerini izlemek ve değerlendirmek için kullanılır. Program, eğitmenlere öğrenme yönetim sistemleri oluşturma, öğrenci ilerlemesini izleme ve raporlama becerileri kazandırır.
  • Öğrenme Tasarımı: Program, öğrencilerin ihtiyaçlarını ve öğrenme stillerini belirlemek için farklı öğrenme tasarımı yaklaşımlarını öğretir. Eğitmenler, öğrencilerin öğrenme sürecini daha etkili hale getirmek için farklı öğrenme stilleri ve öğrenme stratejileri kullanmayı öğrenirler.
  • Etkileşimli Öğrenme Araçları: Program, eğitmenlere öğrenme sürecinde kullanabilecekleri etkileşimli araçları öğretir. Bu araçlar arasında oyunlar, simülasyonlar, araştırma araçları, video kaynakları ve diğer etkileşimli araçlar yer alır.
  • Sosyal Medya ve Öğrenme: Program, sosyal medyanın öğrenme süreçlerinde nasıl kullanılabileceği hakkında bilgi verir. Eğitmenler, öğrencilerin sosyal medya platformlarını öğrenme aracı olarak kullanmalarını sağlamak için farklı yaklaşımlar öğrenirler.
  • Öğrenme Analitiği: Program, öğrenme sürecinde veri toplama ve analizi için öğrenme analitiği araçlarını öğretir.

Sertifika Programına Bakınız.

Yeni Nesil Öğrenme ve Öğretme Araçları Sertifika Programı