Yüksek Gerilim Teçhizatı Test Elemanı Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

"Yüksek Gerilim Teçhizatı Test Elemanı Mesleki Yeterlilik Belgesi", yüksek gerilimli elektrik teçhizatının test işlemlerini gerçekleştirecek bireylerin bu konudaki bilgi, beceri ve yeteneklerini belgeleyen bir sertifikadır. Bu belge, bireyin yüksek gerilim teçhizatını test etme yeteneğini onaylar. Türkiye'de mesleki yeterlilik belgesi sistemini MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) üzerinden yürütülmektedir.

Yüksek Gerilim Teçhizatı Test Elemanı Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip bireylerin:

Yüksek gerilim teçhizatının yapılarına, çalışma prensiplerine ve özelliklerine hakim olma,
Test ekipmanlarını tanıma ve doğru bir şekilde kullanabilme,
İş güvenliği ve işçi sağlığı kurallarına uygun çalışabilme yeteneği,
Yüksek gerilim teçhizatında karşılaşılabilecek arızaları ve bu arızaların nedenlerini anlama,
Teçhizatın performansını değerlendirebilecek testleri uygulayabilme,
Test sonuçlarını doğru bir şekilde analiz edebilme ve raporlama becerisi,
Yüksek gerilim teçhizatında güvenlik standartlarına uygun hareket etme yeteneği gibi yetkinliklere sahip olmaları beklenir.
Bu belgeye sahip olabilmek için belirlenen yeterlilik standartlarına uygun eğitim almak ve bu eğitim sonucunda kazanılan bilgi ve becerileri belgelendirmek üzere sınav ve değerlendirmelere tabi tutulmak gerekmektedir.

Türkiye'de bu belgeye nasıl ulaşabileceğiniz, hangi eğitim kurumları veya sınav merkezleri aracılığıyla bu belgeye sahip olabileceğiniz ve diğer detaylar hakkında bilgi almak için MYK'nın resmi internet sitesinden faydalanabilirsiniz.