11 Kasım Dünya Origami Günü (Origami Day)

11 Kasım Dünya Origami Günü (Origami Day), origami sanatının kutlandığı özel bir gündür. Origami, kağıt katlama sanatıdır ve Japon kültürünün önemli bir parçasıdır. Bu gün, insanları origami sanatıyla tanıştırmayı ve bu yaratıcı etkinlikle ilgilenmelerini teşvik eder.
Origami yaparak insanlar, zihinsel odaklanma, el becerileri ve sabır gibi yeteneklerini geliştirebilirler. Origami Günü, insanlara basit kağıt katlama tekniklerini öğrenme ve kendi origami eserlerini yaratma fırsatı sunar. Aynı zamanda, origaminin yaratıcılığı ve huzuru birleştiren bir sanat formu olduğunu hatırlatarak insanları rahatlatır ve stresi azaltmaya yardımcı olur.