12 Mayıs Dünya Edward Lean Şiirlerini Okuma Günü (Limerick Day)

Dünya Edward Lear Şiirlerini Okuma Günü, her yıl 12 Mayıs'ta kutlanır. Bu özel gün, ünlü İngiliz yazar ve illüstratör Edward Lear'ın eserlerini kutlamayı amaçlar. Edward Lear, özellikle limerick tarzı şiirleriyle tanınır. Limerickler, beş satırdan oluşan komik ve hicivli şiirlerdir.
Dünya Edward Lear Şiirlerini Okuma Günü, insanları Lear'ın eserlerini okumaya, keşfetmeye ve paylaşmaya teşvik eder. Bu özel gün, Edward Lear'ın limerickleri hakkında bilgilendirici içerikler paylaşma, limerick yarışmaları düzenleme veya Lear'ın diğer eserlerini keşfetme gibi etkinlikleri içerir. Dünya Edward Lear Şiirlerini Okuma Günü, şiirin eğlenceli ve yaratıcı dünyasını kutlar ve insanları Lear'ın eserlerini keşfetmeye davet eder.