12 Ocak Dünya Badem Ezmesi Günü (Marpizan Day)

12 Ocak her yıl "Dünya Badem Ezmesi Günü" olarak kutlanır. Bu gün, badem ezmesinin lezzetini kutlamak ve onu yemeklerde ve atıştırmalıklarda kullanmanın keyfini çıkarmak için ayrılır. Badem ezmesi, bademlerin öğütülmesi ve pürüzsüz bir kıvama getirilmesiyle elde edilen bir besindir. Badem ezmesi, vitamin, mineral ve sağlıklı yağlar açısından zengin bir kaynaktır. Bu özel gün, insanları badem ezmesini keşfetmeye teşvik eder, farklı tariflerde kullanmaya ve badem ezmesinin sağlık faydalarını öğrenmeye teşvik eder.

İnsanlar, badem ezmesiyle yapılan ekmekler, kurabiyeler, smoothieler veya sandviçler gibi tarifler deneyebilirler. Ayrıca badem ezmesinin sağlığa faydaları hakkında bilgi edinerek, beslenmelerine daha sağlıklı bir şekilde dahil edebilirler. Bu gün aynı zamanda badem ezmesi endüstrisini ve badem üretimini desteklemek için bir fırsat sunar.