12 Şubat Dünya Darwin Günü (Darwin Day)

12 Şubat her yıl "Dünya Darwin Günü" olarak kutlanır. Bu gün, Charles Darwin'in doğum günü olan 12 Şubat 1809'u onurlandırmak ve evrim teorisi ile bilimsel keşiflerine saygı göstermek amacıyla düzenlenir. Charles Darwin, doğal seçilim teorisiyle bilinen öncü bir bilim insanıdır ve modern biyolojinin temellerini atmıştır.

Bu özel gün, insanları evrim teorisini anlamaya teşvik eder, Darwin'in çalışmalarını keşfetmelerini sağlar ve bilimsel keşiflerin önemini vurgular. İnsanlar, evrim teorisi hakkında araştırma yapabilir, Darwin'in eserlerini okuyabilir veya evrime dair etkinliklere katılabilirler. Aynı zamanda bu gün, bilimsel keşiflerin ve fikirlerin değerini kutlayarak insanları bilimsel düşünmeye teşvik eder.