13 Ağustos Dünya Solaklar Günü (Left-Handers Day)

13 Ağustos - Dünya Solaklar Günü (Left-Handers Day): Bu özel gün, solak bireyleri kutlamak ve solaklık konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenir. Solaklar, toplumda azınlıkta olan ancak özel yetenekleri ve farklılıkları olan kişilerdir. Dünya Solaklar Günü, insanları solak bireylerin deneyimlerini anlamaya, onları desteklemeye ve solaklığın olumlu yönlerini takdir etmeye teşvik eder. Bu gün, solaklara özel etkinlikler, ürünler veya bilinçlendirme kampanyaları düzenlenir. Solakların eşitlik ve kabulü vurgulayan bu özel gün, farklılıkları kutlamak için bir fırsat sunar.