26 Nisan Dünya Pretzel Günü (Pretzel Day)

Dünya Pretzel Günü, her yıl 26 Nisan'da kutlanır. Bu özel gün, pretzel adlı popüler bir tuzlu hamur işinin kutlanmasını amaçlar. Pretzel, özellikle Alman mutfağına ait olan gevrek ve tuzlu bir hamur işidir. Dünya Pretzel Günü, insanları pretzel tadını çıkarmaya, farklı pretzel türlerini denemeye ve pretzel yapımının geleneklerini keşfetmeye teşvik eder. Bu özel gün, pretzel dükkanlarını ziyaret etme, evde pretzel yapma veya pretzel tariflerini paylaşma gibi etkinlikleri içerir. Dünya Pretzel Günü, pretzel severleri bir araya getirerek lezzetli bir atıştırmalığı kutlar ve hamur işlerinin keyfini çıkarmayı teşvik eder.