3 Ağustos Dünya Karpuz Günü (Watermelon Day)

3 Ağustos - Dünya Karpuz Günü: Bu özel gün, serinletici ve lezzetli bir meyve olan karpuzu kutlamak için ayrılmıştır. Karpuz, yaz mevsiminin simgelerinden biri olan sulu ve tatlı bir meyvedir. Dünya Karpuz Günü, insanları karpuz yemeye teşvik eder ve bu meyvenin ferahlatıcı tadını kutlar. Karpuz dilimlemek, karpuzla yapılan tarifler denemek veya karpuz temalı etkinliklere katılmak gibi etkinliklerle bu özel gün kutlanır. Bu gün aynı zamanda sağlıklı beslenmeye dikkat çekerek meyve tüketiminin önemini vurgular.