23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'de her yıl 23 Nisan'da kutlanan özel bir gündür. Bu bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 tarihinde açılması ve ulusal egemenliğin ilanı anısına kutlanır. Aynı zamanda dünya genelinde çocuk haklarının önemini vurgulamak amacıyla da Uluslararası Çocuk Bayramı olarak kutlanır. 23 Nisan, çocuklara özel etkinlikler, kutlamalar, gösteriler ve çocuk temalı etkinliklerle dolu bir gün olarak geçirilir. Bu bayram, çocukların haklarına ve geleceğe olan inancı kutlar, çocukların mutluluğu, eğitimi ve refahı için çaba göstermeyi vurgular.