13 Ekim Dünya Uluslararası Şüpheciler Günü

13 Ekim - Dünya Uluslararası Şüpheciler Günü (International Skeptics Day): Bu özel gün, eleştirel düşünceyi teşvik etmek ve sorgulayıcı bir yaklaşımı kutlamak amacıyla düzenlenir. Dünya Uluslararası Şüpheciler Günü, insanları bilgiyi sorgulamaya, iddiaları araştırmaya ve mantıklı düşünmeye teşvik eder.
Bu gün, sahte haberleri tespit etmek, bilimsel araştırmalara ilgi duymak, şüpheci yaklaşımlarla bilgiye yaklaşmak gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Şüphecilik, doğruyu ve yanlışı ayırt etme becerisini geliştirir, bilgiye eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşmayı amaçlar. Dünya Uluslararası Şüpheciler Günü, insanları doğru bilgiye ulaşma ve sahte iddiaları sorgulama konusunda bilinçlendirir, akıl yürütme yeteneklerini güçlendirir ve eleştirel düşünceyi önemser.