23 Ekim Dünya Kunduz Günü (Mole Day)

23 Ekim - Dünya Kunduz Günü (Mole Day): Bu özel gün, kimya ve bilim tutkunlarını bir araya getirmek ve moleküler dünyayı kutlamak amacıyla düzenlenir. Dünya Kunduz Günü, insanları moleküler yapıları keşfetmeye teşvik eder ve moleküler dünyayı anlamaya çalışır. Bu gün, kimya ile ilgili etkinliklere katılmak, moleküler modeller oluşturmak veya moleküler yapıları incelemek gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır.
Kunduz, kimya terminolojisinde bir birim olan "mole" kelimesiyle bir oyun olsa da, Dünya Kunduz Günü, bilim ve eğitim alanında farkındalık yaratmayı hedefler. Aynı zamanda moleküler dünyanın güzelliğini ve önemini vurgular, bilim merakını teşvik eder ve kimyanın günlük yaşamımızda önemli bir rol oynadığını hatırlatır.