13 Eylül Dünya Roald Dahl Günü (Roald Dahl Day)

13 Eylül - Dünya Roald Dahl Günü (Roald Dahl Day): Bu özel gün, ünlü çocuk kitapları yazarı Roald Dahl'ı anmak ve onun yaratıcı eserlerini kutlamak amacıyla düzenlenir. Dünya Roald Dahl Günü, insanları Roald Dahl'ın kitaplarıyla tanışmaya, hayal gücünün sınırlarını zorlamaya ve çocukluk anılarını canlandırmaya teşvik eder.
Bu gün, Roald Dahl'ın kitaplarını okumak, karakterlerini keşfetmek, film uyarlamalarını izlemek veya çocuklarla birlikte eğlenceli etkinlikler düzenlemek gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Roald Dahl'ın kitapları, büyüleyici hikayeleri ve renkli karakterleriyle dünya çapında birçok okur tarafından sevilir. Dünya Roald Dahl Günü, çocukların hayal güçlerini beslemeye, okuma alışkanlığını teşvik etmeye ve yaratıcılıklarını keşfetmeye yönelik bir fırsat sunar.