14 Kasım Dünya Turşu Günü (Pickle Day)

14 Kasım Dünya Turşu Günü (Pickle Day), turşuların tadını ve çeşitliliğini kutlamak için ayrılan bir gündür. Turşu, sebzelerin sirke, tuz ve baharatlarla fermente edilmesiyle elde edilen bir lezzetlendirme yöntemidir.
Bu gün, insanları turşu tüketmeye ve turşu çeşitlerini keşfetmeye teşvik eder. İnsanlar, bu günü turşu yaparak veya farklı turşu çeşitlerini deneyerek kutlayabilirler. Dünya Turşu Günü, farklı kültürlerdeki turşu geleneğini ve turşunun sağlığa olan faydalarını hatırlatarak insanları daha fazla turşu tüketmeye teşvik eder.