17 Ağustos Dünya İkinci El Mağazalar Günü (Thrift Shop Day)

17 Ağustos - Dünya İkinci El Mağazalar Günü (Thrift Shop Day): Bu özel gün, ikinci el mağazalarının önemini ve sürdürülebilir alışverişin değerini kutlamak için düzenlenir. İkinci el mağazaları, kullanılmış eşyaların satıldığı ve geri dönüşümün teşvik edildiği yerlerdir.
Dünya İkinci El Mağazalar Günü, insanları ikinci el mağazalarını ziyaret etmeye teşvik eder, sürdürülebilir alışverişin önemini vurgular ve geri dönüşüme katkıda bulunmanın değerini kutlar. Bu gün, ikinci el mağazalarında alışveriş yapmak, yeniden kullanılabilir ürünler keşfetmek veya kullanmadığınız eşyaları bağışlamak gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Sürdürülebilir tüketim bilincini artıran bu özel gün, geri dönüşüm ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık yaratmayı hedefler.