15 Kasım Dünya İsraf Etmeme Günü (Use Less Stuff Day)

15 Kasım Dünya İsraf Etmeme Günü (Use Less Stuff Day), tüketim alışkanlıklarını gözden geçirerek kaynakları daha etkili kullanmayı teşvik eden bir gündür. Bu özel gün, insanları gereksiz tüketimden kaçınmaya, atık üretimini azaltmaya ve daha sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemeye teşvik eder.
İnsanlar, bu günü bilinçli alışveriş yaparak, geri dönüşüm ve yeniden kullanım uygulayarak veya gereksiz eşyaları bağışlayarak kutlayabilirler. İsraf Etmeme Günü, doğal kaynakları koruma, çevreye duyarlılık ve minimalizm fikrini vurgulayarak insanları sürdürülebilir tüketim alışkanlıkları geliştirmeye yönlendirir.