24 Eylül Dünya İmla İşaretleri Günü (Punctuation Day)

24 Eylül - Dünya İmla İşaretleri Günü (Punctuation Day): Bu özel gün, doğru ve etkili iletişim için önemli olan imla işaretlerini kutlamak amacıyla düzenlenir. Dünya İmla İşaretleri Günü, insanları imla işaretlerine dikkat etmeye, yazılı iletişimde doğru bir şekilde ifade etmeye teşvik eder.
Bu gün, nokta, virgül, ünlem işareti, soru işareti gibi imla işaretlerinin kullanımını vurgulayan etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. İmla işaretleri, yazıların anlamını netleştiren, cümle yapısını belirleyen ve ifadeleri daha etkili hale getiren önemli unsurlardır. Dünya İmla İşaretleri Günü, insanları yazılı iletişimde dikkatli olmaya, doğru imla kullanımını teşvik etmeye ve dilin gücünü vurgulamaya yönlendirir.