2 Ekim Dünya Phileas Fogg Günü (Phileas Fogg Wager Day)

2 Ekim - Dünya Phileas Fogg Günü (Phileas Fogg Wager Day): Bu özel gün, Jules Verne'in "80 Günde Devri Alem" adlı romanındaki karakter olan Phileas Fogg'u kutlamak amacıyla düzenlenir. Dünya Phileas Fogg Günü, insanları maceraya teşvik eder, farklı kültürleri keşfetmeye ve dünya çapında seyahat deneyimleri yaşamaya davet eder.
Bu gün, 80 gün içinde dünya turu yapma meydan okuması, seyahat planları yapma, farklı ülkeleri keşfetme veya Phileas Fogg ile ilgili etkinliklere katılma gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Phileas Fogg, kurgusal bir karakter olmasına rağmen, kitap ve filmlerde dünya turu yaparak maceralara atılan bir karakter olarak tanınır. Dünya Phileas Fogg Günü, insanları keşfetmeye, yeni yerler görmeye ve dünya çapında seyahat etmenin keyfini yaşamaya teşvik eder.