2 Ocak Dünya Bilim Kurgu Günü (Science Fiction Day)

2 Ocak her yıl "Dünya Bilim Kurgu Günü" olarak kutlanır. Bu gün, bilim kurgu edebiyatı, filmleri ve diğer sanat formlarını kutlamak için bir fırsattır. Bilim kurgu, hayal gücüyle birleşen bilimsel ve teknolojik unsurları içeren kurgusal hikayeleri ifade eder. Bu gün, insanları farklı dünyalara ve geleceğe götüren bu türün keyfini çıkarmaya teşvik eder.

İnsanlar, sevdikleri bilim kurgu eserlerini okuyabilir, filmlerini izleyebilir veya bu türün diğer yaratıcı ifadelerini keşfedebilirler. Aynı zamanda bilim kurgu, bilim ve teknolojinin geleceği hakkında düşünmeye teşvik eder ve insanları inovasyon ve keşiflere ilham verir.