20 Mart Dünya Dünya Hikaye Anlatma Günü (World Storytelling Day)

Dünya Hikaye Anlatma Günü, her yıl 20 Mart'ta kutlanır. Bu özel gün, hikaye anlatıcılığının gücünü ve önemini kutlamak için düzenlenir. Hikaye anlatma, insanların deneyimlerini, kültürel miraslarını ve hayal güçlerini paylaşmalarını sağlayan eski bir iletişim ve eğlence geleneğidir.
Dünya Hikaye Anlatma Günü, insanları hikaye anlatma etkinliklerine katılmaya teşvik eder, kendi hikayelerini paylaşmaya ve başkalarının hikayelerini dinlemeye odaklanır. Bu özel gün, hikaye anlatıcılığının bir sanat formu olduğunu vurgular ve farklı kültürlerden gelen hikayelerin çeşitliliğini kutlar. Dünya Hikaye Anlatma Günü, insanları bir araya getirerek, bilgi, bilgelik ve duygusal bağlantıların paylaşılmasına olanak tanır.