25 Eylül Dünya Çizgi Roman Günü (Comic Book Day)

25 Eylül - Dünya Çizgi Roman Günü (Comic Book Day): Bu özel gün, çizgi romanları ve onların eşsiz dünyalarını kutlamak amacıyla düzenlenir. Dünya Çizgi Roman Günü, insanları çizgi roman okumaya teşvik eder, farklı çizgi roman karakterlerini keşfetmeye ve bu sanat formunun keyfini çıkarmaya davet eder.
Bu gün, çizgi roman kitapları okumak, çizgi roman dergilerini incelemek, çizgi roman karakterlerini cosplay yapmak veya çizgi roman fuarlarına katılmak gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Çizgi romanlar, çeşitli hikaye anlatımı ve görsel anlatım teknikleriyle okuyuculara keyifli bir deneyim sunar. Dünya Çizgi Roman Günü, insanları hayal gücünü beslemeye, görsel sanatın gücünü keşfetmeye ve çizgi roman kültürünü kutlamaya teşvik eder.