22 Temmuz Dünya Pi Sayısı’na Saygı Günü (Pi Approximation Day)

22 Temmuz - Dünya Pi Sayısı'na Saygı Günü: Bu özel gün, matematiksel sabit olan Pi sayısının önemini kutlamak için ayrılmıştır. Pi sayısı (π), çemberin çevresinin çapına oranı olarak tanımlanır ve 3.14 olarak yaklaşık değeri bilinir.

Dünya Pi Sayısı'na Saygı Günü, insanları matematiğe olan ilgilerini artırmaya teşvik eder ve Pi sayısı ile ilgili etkinlikler düzenlenir. Pi sayısının tarihçesi, ilginç özellikleri ve matematiksel hesaplamaları hakkında bilgi paylaşılır. Bu gün aynı zamanda matematikçilerin, öğrencilerin ve meraklıların bir araya gelerek Pi sayısını kutladığı bir etkinlik günüdür.