25 Nisan Dünya DNA Günü (DNA Day)

Dünya DNA Günü, her yıl 25 Nisan'da kutlanır. Bu özel gün, DNA'nın yapısını ve önemini kutlamayı amaçlar. DNA, yaşamın temel birimi olan genetik materyali içeren moleküldür. Dünya DNA Günü, insanları DNA'nın keşfine ve genetik biliminin önemine dikkat çekmeye teşvik eder.
Bu özel gün, genetik araştırmaları ve keşifleri kutlamak, DNA testleri hakkında bilgi paylaşmak veya genetik mirasımızı anlamaya yönelik etkinliklere katılmak gibi etkinlikleri içerir. Dünya DNA Günü, insanları genetik biliminin ilerlemelerine ve sağlık alanındaki gelişmelere dikkat çekmeye teşvik eder.