22 Ocak Dünya Acı Sos Günü (Hot Sauce Day)

22 Ocak her yıl "Dünya Acı Sos Günü" olarak kutlanır. Bu özel gün, acı sosların çeşitliliğini ve lezzetini kutlamak amacıyla düzenlenir. Acı soslar, farklı baharatlar ve biber türleriyle yapılan ve yiyeceklere ateşli bir tat veren soslardır.

Dünya Acı Sos Günü, insanları farklı acı sosları denemeye teşvik eder, acı soslar hakkında bilgi edinmelerini sağlar ve yeni tatları keşfetmelerine olanak tanır. İnsanlar, evde acı sos yapabilir, farklı markaların ve tariflerin acı soslarını satın alabilir veya restoranlarda acı soslu yemekler deneyebilirler. Aynı zamanda bu gün, baharatlı ve lezzetli yiyecekleri kutlamak ve acı sos endüstrisine olan ilgiyi artırmak için bir fırsat sunar.