9 Mayıs Dünya Kayıp Çorap Günü (Lost Sock Memorial Day)

9 Mayıs, tüm dünyada kayıp çorapların anısını yaşatmak için kutlanan Dünya Kayıp Çorap Günü'dür. Bu eğlenceli ve esprili gün, çamaşır makinelerinde ve kurutma makinelerinde kaybolan tek çorapların hatırlanmasını amaçlar.
Çoraplar, çamaşır yıkama sürecinde sıklıkla bir eşini kaybeder ve geri dönmezler.
Dünya Kayıp Çorap Günü, bu garip fenomene dikkat çekmek ve kayıp çorapların gizemini kutlamak için bir fırsattır. İnsanlar, sosyal medya paylaşımları, çorap sanat projeleri veya kayıp çorapları hatırlatan etkinlikler düzenleyerek bu günü kutlar. Bu özel gün, insanları gülümsetmeyi ve çorap kaybetme deneyimini biraz daha eğlenceli hale getirmeyi amaçlar.