23 Kasım Dünya Alışveriş Yapmama Günü (Buy Nothing Day)

23 Kasım Dünya Alışveriş Yapmama Günü (Buy Nothing Day), tüketim alışkanlıklarını gözden geçirerek gereksiz harcamalardan kaçınmayı teşvik eden bir gündür. Bu gün, insanları bilinçli tüketim ve sürdürülebilirlik konularında düşünmeye yönlendirir.
İnsanlar, bu günü gereksiz alışverişlerden kaçınarak veya ikinci el ürünleri tercih ederek kutlayabilirler. Dünya Alışveriş Yapmama Günü, sadeleşme, tasarruf etme ve çevre dostu bir yaşam tarzı benimseme fikrini vurgulayarak insanları daha düşünceli tüketim alışkanlıkları geliştirmeye teşvik eder.