28 Mayıs Dünya Hamburger Günü (Hamburger Day)

Dünya Hamburger Günü, her yıl 28 Mayıs'ta kutlanır. Bu özel gün, hamburgerin popülerliğini ve lezzetini kutlamayı amaçlar. Hamburger, genellikle bir köfte veya sebzeden oluşan, ekmek arası yapılan bir fast food yiyeceğidir. Dünya Hamburger Günü, insanları hamburgerlerin tadını çıkarmaya, çeşitli hamburger tariflerini denemeye ve hamburgerleri sevdikleri şekilde özelleştirmeye teşvik eder.
Bu özel gün, restoranlarda hamburger günü özel indirimleri, evde hamburger yapma etkinlikleri veya sosyal medyada hamburger fotoğraflarını paylaşma gibi etkinlikleri içerir. Dünya Hamburger Günü, hamburger sevenleri bir araya getirir ve bu ikonik yiyeceği kutlar.