26 Şubat Dünya Masal Anlatma Günü (Tell a Fairy Tale Day)

Dünya Masal Anlatma Günü, her yıl 26 Şubat'ta kutlanır. Bu özel gün, masal anlatmanın önemini vurgulamak ve geleneksel hikayeleştirme geleneğini kutlamak amacıyla düzenlenir. Masallar, yüzyıllardır insanların hayal gücünü canlandıran, eğlendiren ve öğreten öykülerdir. Masal anlatma, kültürler arası iletişimi ve bilgelik aktarımını destekleyen bir araç olarak kabul edilir. Dünya Masal Anlatma Günü, insanları masal anlatmaya teşvik eder, kendi masallarını yaratmalarını ve paylaşmalarını sağlar. Bu özel gün, kütüphanelerde, okullarda ve toplum merkezlerinde masal anlatma etkinlikleri, hikaye yarışmaları ve çeşitli gösteriler içerir. Masal anlatma geleneğini canlı tutmak ve masalların büyülü dünyasına dalmak için bu özel günü kutlayabiliriz.