16 Eylül Dünya Taş Toplama Günü (Collect Rocks Day)

16 Eylül - Dünya Taş Toplama Günü (Collect Rocks Day): Bu özel gün, taşların doğal güzelliklerini ve çekiciliklerini kutlamak amacıyla düzenlenir. Dünya Taş Toplama Günü, insanları taşları toplamaya, farklı türlerini tanımaya ve doğanın sunmuş olduğu bu benzersiz hazineleri keşfetmeye teşvik eder.
Bu gün, yürüyüşlerde veya gezilerde ilginç taşlar toplamak, taş koleksiyonları oluşturmak veya taşlarla ilgili sanat projeleri yapmak gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Taşlar, doğanın sunduğu çeşitlilik, renk ve dokularıyla ilgi çekicidir. Dünya Taş Toplama Günü, insanları doğanın güzelliklerine dikkat çekmeye ve küçük detaylara olan hayranlığı yeniden keşfetmeye teşvik eder.