29 Ocak Dünya Veri Gizliliği Günü (Data Privacy Day)

29 Ocak her yıl "Dünya Veri Gizliliği Günü" olarak kutlanır. Bu gün, kişisel verilerin korunması, gizliliğin önemi ve dijital güvenlik konularında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, kişisel verilerin güvenliği ve gizliliği önemli hale gelmiştir. Bu özel gün, insanları dijital gizlilik konusunda bilinçlendirmeye ve güvenlik önlemleri almaya teşvik eder. İnsanlar, güçlü şifreler kullanabilir, kişisel verilerini koruyan yazılımlar ve uygulamalar kullanabilir, internette bilinçli bir şekilde hareket edebilir ve veri paylaşımı konusunda dikkatli olabilirler. Aynı zamanda bu gün, veri ihlallerinin ve siber saldırıların önlenmesi için toplumun birlikte çalışması gerektiğini vurgulayarak dijital güvenliğin önemini hatırlatır.