3 Eylül Dünya Gökdelenler Günü (Skyscraper Day)

3 Eylül - Dünya Gökdelenler Günü (Skyscraper Day): Bu özel gün, yüksek binaların mimari başarılarını ve şehir siluetlerine kattıkları etkiyi kutlamak için düzenlenir. Dünya Gökdelenler Günü, insanları gökdelenlerin görkemli yapısını takdir etmeye ve şehirlerin gelişimindeki önemini anlamaya teşvik eder.
Bu gün, dünyanın farklı bölgelerindeki etkileyici gökdelenleri keşfetmek, gökdelenler hakkında bilgi edinmek veya gökdelenlerin fotoğraflarını çekmek gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Gökdelenlerin modern şehir hayatına kattığı dinamizmi ve ilham verici güzelliği vurgulayan bu özel gün, mimarlık ve kentsel dönüşüm konularında farkındalık yaratmayı hedefler.