30 Ağustos Dünya Frankestein Günü (Frankenstein Day)

30 Ağustos - Dünya Frankestein Günü (Frankenstein Day): Bu özel gün, Mary Shelley'nin ünlü romanı "Frankenstein" ve efsanevi yaratığı Frankenstein'ı kutlamak için düzenlenir. Frankenstein, edebiyat dünyasının en ikonik karakterlerinden biridir ve hala popülerliğini korumaktadır.
Dünya Frankestein Günü, insanları romanı okumaya, Frankenstein hikayesiyle ilgili filmleri izlemeye ve bu klasik karakterin etkisini anlamaya teşvik eder. Bu gün, Frankenstein temalı etkinlikler, kostümler ve etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Frankestein Günü, korku edebiyatının ve popüler kültürün bir parçası olan bu karakterin mirasını kutlamayı amaçlar.