7 Aralık Dünya Mektup Yazma Günü (Letter Writing Day)

7 Aralık Dünya Mektup Yazma Günü (Letter Writing Day), gelenek sel mektuplaşmanın önemini vurgulamak ve iletişimde kişisel ve duygusal bağları kuvvetlendirmek için ayrılan bir gündür. Bu gün, insanları kalem, kağıt ve zarf kullanarak sevdiklerine mektup yazmaya teşvik eder.
Mektuplar, teknolojinin hızlı iletişim araçlarından farklı olarak daha özenli, samimi ve duygusal bir iletişim şeklidir. İnsanlar, bu günü sevdiklerine içten mesajlar iletmek ve duygularını yazılı olarak ifade etmek için kullanabilirler. Dünya Mektup Yazma Günü, yazılı iletişimin değerini hatırlatarak insanları daha derin ve anlamlı bağlantılar kurmaya teşvik eder.