Camiler ve Din Görevlileri haftası

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Türkiye'de camilerin ve din görevlilerinin toplumda önemini vurgulamak, dini değerlere saygıyı teşvik etmek ve dini hizmetlerin sunumunda kalitenin artırılmasını hedefleyen bir etkinliktir.
Bu hafta boyunca, camilerin önemi, din görevlilerinin rolü, dini eğitim, Kur'an kursları ve dini hizmetler gibi konular üzerinde odaklanan etkinlikler, seminerler, konferanslar, sergiler, vaazlar ve ilahi dinletiler düzenlenir. Camiler ve Din Görevlileri Haftası, toplumda dini değerlere ve cami kültürüne dikkat çekmeyi, din hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve toplumun dini konulara olan ilgisini desteklemeyi amaçlar.