30 Aralık Dünya Sodyum Bikarbonat (Kabartma Tozu) Günü

30 Aralık: Dünya Sodyum Bikarbonat (Kabartma Tozu) Günü (Bicarbonate of Soda Day)Dünya Sodyum Bikarbonat Günü, her yıl 30 Aralık'ta sodyum bikarbonatın çeşitli kullanımlarını ve faydalarını kutlamak için düzenlenen bir gündür.
Sodyum bikarbonat, genellikle kabartma tozu olarak bilinen ve mutfakta pişirme işlemlerinde yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir. Bunun yanı sıra temizlik, güzellik ve sağlık gibi farklı alanlarda da çeşitli amaçlar için kullanılır. Dünya Sodyum Bikarbonat Günü, insanları sodyum bikarbonatın farklı kullanımlarını keşfetmeye teşvik eder ve pratik ipuçları sağlar.