Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, Kurban Bayramı Takvimi?

Kurban Bayramı, İslam dünyasında büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılanan önemli bir dini bayramdır. Her yıl, milyonlarca Müslüman, bu özel dönemde sevdiklerine olan bağlılıklarını göstermek, sevgi, paylaşım ve dayanışma duygularını pekiştirmek amacıyla bu kutsal ritüeli gerçekleştirir. Bu yazıda, kurban bayramının kutlandığı tarihler hakkında, önemi ve mesajları hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz!

Kurban Bayramının Önemi

Kurban Bayramı, İbrahim peygamberin Allah'a olan büyük bağlılığını ve teslimiyetini simgeler. Hz.İbrahim Peygamber, Allah'ın emrine itaat ederek oğlu İsmail'i kurban etmek üzereyken, Allah tarafından yerine bir koçun gönderilmesiyle bu büyük sınavı geçmiştir. Bu olay, Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olup, kurban kesimiyle İbrahim peygamberin bu fedakarlığı hatırlanır. Kurban Bayramı, aynı zamanda insanlar arasındaki dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma duygularının da pekiştirildiği bir zaman dilimidir.

2023 Kurban Bayramı Ne Zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvim sonrasında belli oldu. Buna göre Kurban Bayramı'nın 1. günü bu yıl 28 Haziran'da kutlanacaktır.

2023 Kurban Bayramı Ne Zaman Bitiyor?

Takvime göre Kurban Bayramı'nın 1. günü bu yıl 28 Haziran'da kutlanacak olup 1 Temmuz Cumartesi akşamı sona erecektir.

2023 Kurban Bayramı Tatili Kaç gün Sürecek?

26 ve 27 Haziran günlerininde eklendiği takdirde kurban bayramı tatili vatandaşlar için 9 gün boyunca sürecektir.

2023 Kurban Bayramı Takvimi

• Kurban Bayramı Arife Günü - 27 Haziran Salı