15 Ekim Dünya Ekran Temizleme Günü

15 Ekim - Dünya Ekran Temizleme Günü (National Clean Out Your Virtual Desktop Day): Bu özel gün, dijital dünyada düzen ve organizasyonu teşvik etmek amacıyla düzenlenir. Dünya Ekran Temizleme Günü, insanları bilgisayar, telefon veya diğer elektronik cihazlarının sanal masaüstlerini temizlemeye ve düzenlemeye teşvik eder. Bu gün, dosyaları düzenlemek, gereksiz dosyaları silmek, klasörleri düzenlemek veya dijital arşivlemeye yönelik etkinlikler yapmak gibi aktivitelerle dolu bir gün olarak kutlanır.
Dünya Ekran Temizleme Günü, insanları dijital ortamda daha verimli olmaya teşvik eder, iş akışını iyileştirmeyi ve stresi azaltmayı amaçlar. Aynı zamanda dijital güvenliği ve veri yönetimini önemseyen bir farkındalık yaratmayı hedefler.